Baškotini - tajna čuvana stoljećima
U Benediktinskom samostanu Sv. Margarite u Pagu stoljećima se proizvodi vrsta tvrdog peciva koji se zove BAŠKOTIN. Poznato je da su koludrice 1540. godine dobile prvu pećnicu koja se koristila za proizvodnju raznih kolača, peciva i baškotina. Koludrice su se potrudile zaštiti svoj proizvod te danas…
Sol - simbol grada Paga
Sol je uz čipku drugo bijelo zlato grada Paga. Pag proizvodnju soli temelji na tisućljetnoj tradiciji a sve zahvaljujući posebnim prirodnim uvjetima za proizvodnju kao što su klima, veliki broj sunčanih dana, vjetrovi koji često pušu te nepropusno tlo.Tehnologija proizvodnje koristi prirodne…
Janjetina - poznata i priznata delicija s otoka Paga
Paška janjetina specifičnog je okusa zbog ambijenta u kojem živi i u kojem se hrani autohtona paška ovca Pramenka. To je krš, goli kamenjar na kojem raste razno ljekovito bilje (kadulja, smilje i drugo) i škrta sitna trava prekrivena posolicom koju nanosi sjeverni vjetar - bura. Spuštajući se sa…
Sir - paška delicija
Na sam spomen paškog sira mnogim sladokuscima zastaje dah, a nepce se prisjeti nezaboravnog slankastog okusa sira. Poznat i priznat simbol Paga nositelj je oznake Izvorno Hrvatsko, te predstavlja Pag ali i Hrvatsku na svim sajmovima Europske unije. Kvaliteta koja počinje s prvim dahom paške bure…